Home - Blog - nieuws - Cucina - Vincent Van Duysen

Cucina - Vincent Van Duysen

20/02/19

Vincent  Van  Duysen  is  geboren  in  Lokeren  in  1962.  Nadat hij afstudeerde als architect aan het Sint-Lucas in Gent, startte hij zijn beroepswerkzaamheden in Milaan. In 1990 werd ‘Vincent Van Duysen Architects’ opgericht in  Antwerpen. Reeds van bij het begin is de nauwe band tussen architectuur, interieur en product design erg kenmerkend voor Van Duysen’s werk. Projecten gaan van product design voor internationale merken, over commerciële ontwikkelingen tot grootschalige architecturale projecten in België, Europa, Midden-Oosten en Amerika. Het gebruik van pure en tastbare materialen resulteert in een helder, tijdloos design waarbij de eindgebruiker bij elk aspect centraal staat. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de belangrijkste waarden in zijn werk.

 

Al   sinds   jarenlang   zijn   we   bij   Abitare  grenzeloos  fan  van  de  ontwerpen  van  Vincent Van Duysen.  Als  middelpunt  voor  onze  gloednieuwe  toonzaal in Geel waren we op zoek naar een heel bijzonder ontworpen keuken. We willen onze bezoekers hier  verwelkomen met een heerlijk glaasje wijn om zo in een prachtig kader nieuwe plannen te smeden voor hun interieur. Het keukenontwerp moest vooral een projectie zijn van  onszelf.  Met  het  hele  team  willen  we  achter ieder  detail  kunnen  staan  en  daarnaast  diende  de keuken voorzien te zijn van alle comfort en van de  meest geavanceerde technologie. Die  mix  van  elementen  vonden  we  terug  in  deze geraffineerde keuken van Vincent Van Duysen. Het is vooral de stoere mix van kleuren, materialen en structuren die voor ons zorgen voor perfectie omdat ze zo mooi op elkaar zijn afgestemd.

In onze toonzaal hebben we gekozen voor een blad in zeer bijzondere Italiaanse natuursteen. Om het stoere en  tegelijk  strakke  karakter  te  behouden  plaatsten we  de  bediening  van  de  Gaggenau  kookmodules   aan  de  voorzijde  op  de  steen,  wat  het  heel  apart maakt. In tegenstelling tot de donkere lavasteen die gebruikt werd voor de spoelbakken, kozen we een lichte  steen  op  het  kookeiland. Contrastrijk  wordt het dan weer in combinatie met het donker eiken blad aan het ontbijtgedeelte en dat komt terug in de laden en de kastenwand.                    

De  lange  wand  bij  onze  opstelling  wordt onderbroken door een element in glas. En een extra werkblad zit verdoken in een volledig opendraaiend  gedeelte,  handig  voor  als  er  een keer wat uitgebreider wordt gekookt.

Graag  begeleiden  we  u  bij  het  uittekenen  van  de  details  voor  uw  interieur.  En  kom  vooral eens langs om te voelen, te ruiken, te testen en te proeven...

Beleef Abitare thuis

Onze nieuwsbrief is een must-have als je op de hoogte wil blijven van interessante aanbiedingen, inspirerende workshops of designnieuws uit de wereld van Abitare. Vul dit formulier in en u hoeft niets te missen.

Interieuradvies en totaalinrichting

Maak een afspraak in de winkel naar keuze. Je kiest wanneer het jou past en wij maken graag die tijd voor je vrij. Vergeet niet om je maten, foto's en plannen mee te brengen.

Maak een afspraak  contacteer ons

Interieurmagazine

Bestel ons interieurmagazine met praktische tips, de nieuwste interieurtrends en een groot aanbod aan inspiratie.

Bekijk magazines
Ontvang het magazine

Volg ons op instagram @abitare_mooi_wonen