Home - Blog - nieuws - Recept Krokant hoeve eitje met crème en couscous van bloemkool, hand gepelde grijze garnaal, coulis van peterselie , winterpostelein

Recept Krokant hoeve eitje met crème en couscous van bloemkool, hand gepelde grijze garnaal, coulis van peterselie , winterpostelein

23/12/17

Nog geen inspiratie voor het oudjaarsdiner? Wij geven graag een tip voor een héérlijk voorgerecht...

 

Krokant eitje
Eieren pocheren: breng een hoge pot met water aan de kook met een goede scheut azijn en een snuifje zout. Om je ei het mooiste te pocheren kan je deze best eerst in een kommetje breken en dan voorzichtig in je kokend water laten vallen. Pocheer 3 min en haal het voorzichtig met een schuimspaan uit het water in laat afkoelen in ijswater.
LET OP: het ei moet super vers zijn, dit herken je aan een mooie bolle dooier en stevig eiwit
Paneer het gepocheerd ei in losgeklopt ei en panco ( Japans paneermeel, groffer van structuur)
Frituur deze 1.5 min op 180°c

Crème bloemkool
Snijd je bloemkool in grote stukken, doe deze in een kookpot, zet onder met melk. Breng aan de kook met een snuifje zout en nootmuskaat , laat deze beetgaar koken. Giet dan de melk af.(bewaar de melk ,als je gewenste dikte niet goed is kan je hier wat van gebruiken) Mix dit tot een gladde massa en monteer met hoeveboter voor een vollere smaak.

Coulis van peterselie
Pluk je peterselie, was hem goed in een bad met water. Blancheer hem kort, leg het in ijswater. Maak je peterselie droog en mix hem met extra vierge olijfolie en een hand vol winterpostelein. Voeg hier een mespuntje piment aan toe.

 

Alexander Vermeiren
Hoge Akker 14
2930 Brasschaat
0486/96 01 97
www.homecookingalexander.be

Beleef Abitare thuis

Onze nieuwsbrief is een must-have als je op de hoogte wil blijven van interessante aanbiedingen, inspirerende workshops of designnieuws uit de wereld van Abitare. Vul dit formulier in en u hoeft niets te missen.

Interieuradvies

Maak een afspraak in de winkel naar keuze. Je kiest wanneer het jou past en wij maken graag die tijd voor je vrij. Vergeet niet om je maten, foto's en plannen mee te brengen.

Maak een afspraak   of contacteer ons